Lifestyle

10 gjërat që do të ndryshojnë përgjithmonë kur jetoni jashtë vendit

Lëvizja dhe fillimi i jetesës në një vend të ri mund të jetë një aventurë e tmerrshme dhe njëkohësisht emocionuese

Pa marrë parasysh se ku janë rrënjët tuaja, duke shkuar jashtë vendit dhe duke u përpjekur për të ndërtuar një jetë diku tjetër,
qoftë edhe vetëm përkohësisht, është një sfidë emocionuese.

Më poshtë mund të lexoni 10 gjërat që do të ndryshojnë përgjithmonë kur jetoni jashtë vendit:

1. Do të bëhesh më i pavarur

Ju do të jeni me të vërtetë vetja juaj, duke u mbështetur në aftësitë dhe mendjen tuaj për t’u vendosur në vendbanimin tuaj të ri.
Ju do të duhet të kujdeseni për dokumentet tuaja, të përgatitni ushqimin, të lani rrobat tuaja dhe të planifikoni orarin javor.
Kjo tronditje e papritur, duke u ndjerë si një i rritur i vërtetë, është një gjendje e qenies që do të lulëzoni për pjesën tjetër të jetës suaj.

2. Sfidat duken ndryshe
Ju ende do të duhet të paguani faturat, të rregulloni shtëpinë tuaj të re apo të kujdeseni për shëndetin tuaj.
Vetëm përshkak se jetoni në një vend të ri, nuk do të thotë se problemet tuaja do të zhduken. Përkundrazi muaji i parë do të jetë shumë i vështirë.
Do të ndiheni sikur jeni i vetëm në këtë botë, por kjo ndjenjë do të filloj të zbehet me kalimin e kohës.

3. Filloni të bëni gjërat e njëjta si vendasit
Pak nga pak, do të bëheni një vendas. Fillon me mësimin e gjuhës lokale dhe vazhdon deri tek bisedat e kuptimshme.
Edhe pse ndoshta nuk do të bëhesh kurrë një vendas i ati vendi, t’i do të fillosh të asimilohesh dhe do të kapësh veten “duke bërë si vendasit”.
Të jesh pjesë e një kulture të re është një ndjenjë shumë e frikshme.

4. Fiton aftësi administrative përmes dokumenteve

Lëvizja jashtë vendit ju vë përballë me një sërë sfidash të reja. Ju duhet të kërkoni strehim, të nënshkruani një marrëveshje për mësim elektronik, të regjistroheni në autoritetet komunale, të merrni një biletë të transportit publik, të hapni një llogari bankare, të shkoni në takimet e përgatitjes me universitetin tuaj … lista është e pafundme.

5. Ju krijoni shokë të rinj
Kur shkoni jashtë vendit, ju jeni i detyruar të bëni miq të rinj. Për pjesën më të madhe, këta njerëz do të vijnë nga e gjithë bota dhe brenda disa javësh do të ndiheni sikur i keni njohur këta njerëz përgjithmonë. Sigurisht, gjithmonë mund të gjesh shokë ndërkombëtarë edhe në vendlindjen tënde, por të jesh jashtë vendit, duke jetuar atë mënyrë jetese specifike ndërkombëtare, bën një ndryshim të madh.

6. Ndryshon mënyra se si ti e sheh botën

Jetesa jashtë vendit ju nxjerr jashtë zonës tuaj të rehati dhe ju hedh në një mjedis të ri ku gjërat punojnë pak më ndryshe nga ajo që ju jeni mësuar.
Ndërsa rriteni, ju eksploroni mjedisin tuaj në një këndvështrim të përshtatur për pamjen dhe dëshirat e vendit ku jetoni.
Jeni mësuar për shërbimet publike, një standard të caktuar të kualitetit të jetesës, ushqime dhe produkte të caktuara, dhe natyrisht pikëpamje dhe të drejta specifike politike.

7. Malli për vendlindjen
Si në fillim ashtu edhe pas një kohe, malli për vendlindjen vetëm sa fillon e bëhet më i fuqishëm.
Ju do të filloni të ndjeni mungesën e familjarëve dhe shoqërisë. Kjo ndjenjë do të jetë mjaft e fuqishme saqë do të ketë luhajte në vendimin tënd nëse dëshiron të vazhdosh të jetosh tek ky vend i ri. Për këtë arsye ju duhet të përgaditeni mentalisht që t’i kaloni këto sfida dhe ndjenja që do të ju kaplojnë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button