Teknologji

Probleme me baterinë, blerësit e iPhone në Evropë mund të marrin kompensim

Në SHBA, Apple tashmë duhej të paguante një total prej 613 milionë dollarë për shkak të baterisë.

Problemi me baterinë u bë i njohur kur Apple mendohej se kishte zvogëluar shpejtësinë e iPhone 6, iPhone SE dhe iPhone 7, transmeton Telegrafi.

Kjo ndodh automatikisht kur bateria e pajisjes humbet energjinë me kalimin e kohës.

Apple e justifikoi këtë duke thënë se kjo do të siguronte stabilitetin e sistemit në iPhone të vjetër.

Blerësit dhe mbrojtësit e konsumatorit nuk e shohin këtë në atë mënyrë.

Kjo është arsyeja pse proceset gjyqësore kundër Apple tani janë sjellë edhe në Evropë.

Dhe 5 organizata për mbrojtjen e konsumatorit kanë bashkuar forcat dhe kanë ngritur padi në Belgjikë dhe Spanjë.

Apple akuzohet se është përfshirë në vjetërsim të planifikuar me bateritë.

Prandaj, grupi duhet të paguajë të paktën 60 euro dëmshpërblim për çdo blerës të iPhone 6 dhe 6s në Belgjikë dhe Spanjë.

Procese të tjera gjyqësore po përgatiten në Itali dhe Portugali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button