Lajme

Miniera misterioze e fshatit Bozovcë të Tetovës (FOTO)

Ndonëse mund të duket paksa e çuditshme por nga viti 1950 deri në vitin 1960 në fshatin Bozovcë të malësisë së Tetovës ka funksionuar një minierë të cilën sot po ua prezantojmë përmes fotove.

Ajo ka pasur pesë hyrje që kanë funksionuar bashkë me disa kate nën dhe, nga kjo minierë në ato vite sipas pleqëve të fshatit është nxjerë berull që ka pasur edhe pjesë të metaleve të çmuara si argjend.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button