Lajme

Banorët e Gjorçe Petrov kundër dhunës urbanistike në këtë komunë

Banorët e Gjorce Petrov pretendojnë se dhunë urbane po bëhet në këtë komunë. Ata kanë frikë se me miratimin e Këshillit të një programi pune javën e kaluar që parashikon miratimin dhe zbatimin e 25 planeve të detajuara urbane deri në fund të këtij viti, ata do të shfuqizohen sepse ato duhet të miratohen në tetë muaj.

Ata besojnë se afatet për sondazhet publike, informimi i publikut, rishikimi i pyetësorëve nuk do të përmbushen dhe se opinioni do të jetë plotësisht i izoluar nga procesi.

Aktualisht në komunën e Gjorçe Petrov, sektori për urbanizëm dhe planifikim se si të drejtojë investitorët e ndërtimit që bëjnë egër dhe tërheqin vula për strehim kolektiv atje ku duan, në vend të profesionistëve që do të respektojnë ligjin për planifikimin dhe ndërtimin, besojnë qytetarët.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button