Апсење на граничниот премин „Св. Наум“ на Македонско – Албанската граница

 Breaking News

Апсење на граничниот премин „Св. Наум“ на Македонско – Албанската граница

Апсење на граничниот премин „Св. Наум“ на Македонско – Албанската граница
February 18
10:46 2018

Вчера во 18: 40 часот на Граничен премин „Св. Наум“ на излез од Република Македонија, со автобус „Мерцедес“ со косовска регистарска ознака се пријавил 42-годишниот П.Ц.И. од Р.Бугарија.

Од страна на полициските службеници по извршена пасошка контрола утврдено е дека патната исправа евидира како изгубена/украдена, при што истата со потврда за привремено одземени предмети е одземена.

При дополнителна проверка во личните документи на лицето (лична карта, патна исправа и возачка дозвола) утврдено е дека истите се фалсификувани.

Лицето изјавило дека неговиот вистински идентитет е У.М.(41) од Приштина. У.М. е предаден на полициски службеници од Регионален центар Запад за понатамошна постапка.

Коментари

Коментари

Related Articles