Бремени уште две малолетни девојчиња од „25 Мај“, едното ја прекинало бременоста, второто не сака да абортира

 Breaking News

Бремени уште две малолетни девојчиња од „25 Мај“, едното ја прекинало бременоста, второто не сака да абортира

Бремени уште две малолетни девојчиња од „25 Мај“, едното ја прекинало бременоста, второто не сака да абортира
February 20
10:16 2018

Уште две малолетни девојчиња од ЈУ „25 Мај“ се трудни. Едното ја прекинало бременоста, но второто не сака да абортира и инсистира да го роди бебето, дознава „Независен весник“.

Засега уште не е официјално потврдено дали и овие две малолетнички биле злоупотребувани, како што беше случајот со 13-годишното девојче кое ја дигна јавноста на нозе.

Веста за уште две трудни девојчиња од „25 Мај“ за „Независен весник“ ја потврдија и од Клиниката за гинекологија, каде што се води бременоста на децата.

„Едното девојче за кое медиумите веќе пишуваа, како и уште едно друго, се ‘затворени’, односно бременоста им е прекината. Третото девојче има 17 години и не сака да абортира. Навистина, не би сакале да ги жигосаме тие деца со кои судбината грубо си поиграла. Да им ја видите само болката во очите… Од наша страна е направено сѐ прекинот на бременоста да биде изведен најпрофесионално за децата во иднина да немаат репродукциски проблем, кога веќе психолошки се оптоварени“, велат од Клиниката за гинекологија.

Коментари

Коментари

Related Articles