Димитров: Македонија е подготвена да досели мигранти (ВИДЕО)

 Breaking News

Димитров: Македонија е подготвена да досели мигранти (ВИДЕО)

Димитров: Македонија е подготвена да досели мигранти (ВИДЕО)
September 08
09:53 2017

Димитров, кој само пред неколку дена изјави дека никој до сега немал побарано од Македонија да стане земја дестинација за бегалци, сега самиот се понуди и вели дека нашата земја била подготвена да досели мигранти.

Никој до сега не побара од Македонија да прима Бегалци и Мигранти во иднина!Но затоа #НиколаДимитров, Министерот за Надворешни Работи во владата на #Црпко сам си се понуди!На здравје.Што #Мигранти?Шо #Бегалци?Еве зошто била стратегијата на Мила Царовска.

Posted by Здравко Китаноски on Donnerstag, 7. September 2017

По ваквата скандалозна изјава на Димитров, излегува на површина самата стратегија предложена од Владата на СДСМ, Зоран Заев и министерството на Мила Царовска, во која стои дека до крајот на годината предвидено е почнување на 71 проект.

Во секторот „Домување“ се вели дека треба „да се идентификуваат и обезбедат парцели на државно земјиште на располагање за инвестирање во социјални станови“. Очекувањата на Владата и Министерството се „Достапни локации за изградба на социјални станови“.

Од општините се бара  „барем 100 единици – локации да станат достапни“, а иако не е одредено колкав ќе биде, буџетот се предвидува да биде обезбеден од државата и да биде 100 процентен.

Општините со кои не раководи СДСМ се кренаа против ваквата стратегија, прифајќајќи граѓаните на референдум да се изјаснат за идејата во Македонија да се населуваат мигранти.

Коментари

Коментари

Related Articles