Двегодишната Јана има леукемија, средствата за лекување се скапи потребна е помош

 Breaking News

Двегодишната Јана има леукемија, средствата за лекување се скапи потребна е помош

Двегодишната Јана има леукемија, средствата за лекување се скапи потребна е помош
February 19
17:41 2018

На малата Јана Здравевска од Велес родена на 25.07.2015 година на една годишна возраст и е дијагностицирано AML (акутна мијелоидна леукемија).

„На клиниката за детска онкологија во Скопје по примена хемо терапија Јана ја совлада болеста, но по само 5 месеци истата се врати и Јана беше испратена на трансплатација на коскена срцевина во болницата Газиосман паша во Истанбул.

Целокупниот процес околу трансплатацијата ги покри фондот за здравство.

Јана успешно ја помина трансплатацијата и моментално е пуштена на домашно лекување.

Лековите кој што треба да ги прима малата Јана чинат 1.000 евра, а контролите кој што треба да се прават на секои два месеци во истата болница во Турција чинат 2.500 евра поединечно.

Ова се трошоци кои не ги покрива фондот, а за нејзините родители се премногу големи“, се вели во апелот на социјалните мрежи.

Телефонски број за донации: Телеком 070 143-193

Телефонски број за донации: ВИП/ОНЕ 143-550

Сметка за донации Тутунска банка.

Денарска сметка: 210-7000006402-39

Девизна сметка: IBAN-MK07210501709358008

SWIFT-TUTNMK22 извор: emagazin.mk

Коментари

Коментари

Related Articles