Отец Пимен: Христос се роди и за оние кои возат џип, и за оние кои одат пешки и кои палеа и не палеа оган

 Breaking News

Отец Пимен: Христос се роди и за оние кои возат џип, и за оние кои одат пешки и кои палеа и не палеа оган

Отец Пимен: Христос се роди и за оние кои возат џип, и за оние кои одат пешки и кои палеа и не палеа оган
January 07
15:09 2018

По повод големиот и тежок христијански празник Божиќ, Отец Пимен се огласи на социјалната мрежа Фејсбук.

– Христос се роди и за оние кои палеа огнови, но и за оние кои не палеа. И за оние што возат џипови, и за оние кои одат пешки.

И за оние кои традицијата ја издигаат над верата, но и за оние кои опоменуваат дека во верата нема компромис.

И за оние кои ги напуштиле своите огништа, но и за оние кои останале во нив и по цена на животни закани, напиша тој.

Коментари

Коментари

Related Articles