СЕУШТЕ ПРЕТСТАВУВААТ ЗАКАНА: Балканот лежи на мрежа од вулкани – еве како изгледала последната ерупција во 1969 година

 Breaking News

СЕУШТЕ ПРЕТСТАВУВААТ ЗАКАНА: Балканот лежи на мрежа од вулкани – еве како изгледала последната ерупција во 1969 година

СЕУШТЕ ПРЕТСТАВУВААТ ЗАКАНА: Балканот лежи на мрежа од вулкани – еве како изгледала последната ерупција во 1969 година
February 21
00:50 2018

Балканот, а особено Србија лежат на мрежа неактивни вулкани, за кои се смета дека нема да се пробудат во наредните 100.000 година. Но, не треба да се заборави дека никогаш не може со сигурност да се тврди.

Во геолошкото минато вулканите на Балканот биле значително активни, а траги од древни вулкани постојат и денес.

Коментари

Коментари

Related Articles