ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ГИ ИЗНЕНАДИ СИТЕ: Во познатиот православен манастир пронајдени тајни простории (Видео)

 Breaking News

ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ГИ ИЗНЕНАДИ СИТЕ: Во познатиот православен манастир пронајдени тајни простории (Видео)

ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ГИ ИЗНЕНАДИ СИТЕ: Во познатиот православен манастир пронајдени тајни простории (Видео)
December 21
23:26 2017

Речиси две години трае реконструкцијата на еден од најстарите православни манастири во Турција.

Во текот на реконструкцијата пронајден е таен тунел кој води до мала капела. ТОа е големо откритие.

Капелата е целосно насликана, а темата е рај, пекол, живот и смрт. Иако не е во добра состојба, се очекува да биде отворена за јавноста следното лето.

Коментари

Коментари

Related Articles