Во пожар изгубиле се: Млада самохрана мајка од Куманово со нејзината едногодишна ќерка молат за помош

 Breaking News

Во пожар изгубиле се: Млада самохрана мајка од Куманово со нејзината едногодишна ќерка молат за помош

Во пожар изгубиле се: Млада самохрана мајка од Куманово со нејзината едногодишна ќерка молат за помош
February 15
23:49 2018

Еден месец живеат каде стигнат од роднини и до пријатели. Неизвесност каде ќе биде утре.

Со оваа судбина живее Венера и нејзината едногодишна ќерка Нина. По опожарениот стан во Ѓорче Петров, стасаа да живеат во Куманово.

Овој Божиќ за неа е најтешкиот во животот, почина нејзината мајка во пожар, а станот што изгоре во пожарот сè уште стои со спомените на загубата и мирисот на чад. Таа не работи, ниту пак има пари да го реновира домот.

„На нас не ни треба нешто многу, само да има каде да се легне, да се јаде. Ни треба помош за сместување, зашто сега сме кај роднини… кај сестра ми не можевме повеќе, оти има деца. Не можевме кај нејзе и сега сме во Куманово“, изјави самохраната мајка Венера Анѓелковиќ.

Помош побарала само од општина Ѓорче Петров, оттаму рекле кога ќе ги завршат состаноците ќе го разгледуваат и нивниот проблем. До таму се јавиле, никаде понатака зашто изгубила верба во институциите.

Собрала храброст со надеж дека преку Канал 5 ќе и се помогне и нејзиното дете ќе живее во својот дом.

„Добредојдена е секаква помош. Моментално гледате не може тука да се живее. Со дете мало сме, немаме каде да одиме. Било каква помош за нас, ќе значи многу“, вели Венера.

На 7 јануари годинава изгоре станот каде што живееше тричленото семејство, животот го изгуби нејзината мајка. Таа се задушила од чадот и не успеала да се спаси од гушењето и изгорениците по нејзиното тело.

Коментари

Коментари

Related Articles