Животни приказни – Ме касна змија, бев на работ на смртта, но…

 Breaking News

Животни приказни – Ме касна змија, бев на работ на смртта, но…

Животни приказни – Ме касна змија, бев на работ на смртта, но…
February 21
22:34 2018

Отровот работеше брзо. Почуствував дека моето тело се предава. Сеуште свесен за моментот, се чувствував предадено. Каснувањата од змија треба да ви дадат неколку часови пред да умрете, но поминаа само неколку моменти, откако ми сопре срцето. На следните два денови не се сеќавам најдобро.  Го слушав ехото на мојот спасител, велејќи:

„Децата од Бронкс не умираат во шумите во Канзас!“

Наеднаш се разбудив од допирот на топлата рака на мојата мајка. Бев заслепен од хипоксија, но можев да ја видам мојата иднина јасно. Помислив дека сум блиску до смртта, но сепак го посветив мојот живот на изучување на змиите.

Поуката е – Тоа што не ве убива, ве прави посилни или можеби ви дава цел во животот.

Коментари

Коментари

Related Articles