Американците мислеа дека русите блефираат, протече видео од „оружје од иднината“

 Breaking News

Американците мислеа дека русите блефираат, протече видео од „оружје од иднината“

Американците мислеа дека русите блефираат, протече видео од „оружје од иднината“
January 25
07:27 2019

На интернет се појави првата фотографија на која најверојатно се наоѓа руското тешко беспилотно летато„Охотик“, пренесува руска Газета.

Иако американците тврдеа дека русите блефираат кога зборуваат за воведување на тешки беспилотни летала вооружени со своја армија на Твитер се појавија фотографии.

Весникот прнесува дека машината е со сензори на крилата, конструирани по шема, а во коментарите на Твитер се наведува и дека рускиот „Охотник“ потсетува на американското неспилотно леталоХ-47В.

Како што пренесува амеикнскиот весник „Драјв“, повикувајќи се на отворени извори на мрежа, некои руски ловци од петтата генерација СУ-57 веќе имале контрола нас „Охотнок“

Во декември 2018 година, заменикот министер за одбрана рече дека првиот лет на безпилотните летала ќе биде оддржан на пролет во 2019.

Информации за управување со „Охотник се појавија во 20132 година, кога е потврдено дека беспилотните летала тежат и до 20 тони.

Дизајнот на леталата подразбира опрема по модуларна шема која ќе овозможипромена на теретот во зависност од видот на борбената мисија.

Максималната брзина на леталата изнесува 1000километри на час, а ќе бидат воведени во редовите на воената авијација до 2020 година.

Буџетот кој е предвиден за нивна изградба изнесува и до 1,6 милиони рупљи.

Коментари

Коментари

Related Articles