Бучковски: Заев ќе ја плати цената на претседателските избори или на предвремените парламентарни

 Breaking News

Бучковски: Заев ќе ја плати цената на претседателските избори или на предвремените парламентарни

Бучковски: Заев ќе ја плати цената на претседателските избори или на предвремените парламентарни
January 22
08:35 2019

Владо Бучковски во денешното Отворено Студио 1 говореше за власта.

Мислам дека секој кој во изминатите 27 години бил дел од овој процес има должност кон граѓаните.

Ако добро се сеќавам наскоро ќе се заврши година од средбите на премиерите Заев и Ципрас кои направија чудо. Јас бев поддржувач уште во почетокот, затоа знам дека единствениот пат кој ги отвора вратите за ЕУ и НАТО е овој договор.

Ова го истакна Бучковски, кој додаде дека исклучително го цени напорот на преговарачкиот тим, но дека има забелешки на тоа што се случуваше по постигнувањето на договорот, како и дека Заев ќе ја плати цената на предвремените парламентарни или редовните претседателски избори.

Коментари

Коментари

Related Articles