Колумни

 Breaking News

КОЛУМНА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА: Второ земско пришествие во Македонија!

    КОЛУМНА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА: Второ земско пришествие во Македонија!

Македонскиот народ видливо западна во тешка депресија по извршениот преврат под водство на фашистичкиот комплот раководен од Вашингтон и штедро помогнат од европските и домородни квислиншки подопшашници.  За депресијата во

Read Full Article

Бејли што не успеа во Турција, го направи во Македонија

    Бејли што не успеа во Турција, го направи во Македонија

Александар Џеповски Наметнување на мајка црква е идиотизам и ѓаволска работа за фалсификување на Библијата, каде само Македонија и Македонците се спомнати и зачувани до денес. Масло на кој друг,

Read Full Article

ЗА ШТО ВСУШНОСТ СЕ РАБОТИ?

    ЗА ШТО ВСУШНОСТ СЕ РАБОТИ?

Да гониш за “тероризам“ мајка на три деца, оперски пејач, режисер и глумец е „ачивмент“ што ќе ја стави Македонија (власта, судиите и обвинителите) на првата страница на светската карта

Read Full Article

Мирка Царица – Времето на новите македонски свети икони

    Мирка Царица – Времето на новите македонски свети икони

Значи, ова бејли-хојт јиовиот уметнички перформанс по цијашкото сценарио што го изведува дружината на црпнати гуски од кокошарниците на Сорос и Гулен, а штедро потпомогнати од бриселската полит-профитерска мафија, цапна

Read Full Article

Класната: Преку АСЕАН до светски самит за човековите права!

  Класната: Преку АСЕАН до светски самит за човековите права!

Самитот на државите во Азија заврши. Домаќинот и претседавач Филипини, претставен преку претседателот Родриго Дутерте, од кредибилни индивидуи кои ја

0 comment Read Full Article

Ванковска: Олигархија, глупчо!

  Ванковска: Олигархија, глупчо!

Еден од најхумористичните моменти од (не)славното интервју на премиерот, кој повторно зборуваше на јазик кој не го знае (а кој

0 comment Read Full Article

НОВО