Технологија

 Breaking News

Домашен чистач кој ќе го реши проблемот и со најзапушените одводи

    Домашен чистач кој ќе го реши проблемот и со најзапушените одводи

Запушувањата најчесто настануваат длабоко во цевките, па во нивна санација треба помош од прибор. Во тоа може да ви помогне и чистачот за одводи за кој е потребно: -100 грама

Read Full Article

Отворена во Исланд првата фабрика во Светот која не го загадува туку го чисти воздухот

    Отворена во Исланд првата фабрика во Светот која не го загадува туку го чисти воздухот

Пред неколку дена во Исланд почна со работа првата фабрика во светот која елиминира повеќе CO2 од воздухот отколку што испушта. Пилот програмата може да отстрани 50 метрички тони CO2

Read Full Article

Експерт предупредува: Вештачката интелигенција ќе стане „милијарда пати“ попаметна од луѓето!

    Експерт предупредува: Вештачката интелигенција ќе стане „милијарда пати“ попаметна од луѓето!

Според експерт во Вештачка интелигенција, машините ќе станат милијарда пати попаметни од луѓети и човештвото ќе треба да се прилагоди на живот со нив за да преживее. Вештачката интелигенција може

Read Full Article

Големо откритие: Пронајдени се нови 95 планети надвор од нашиот сончев систем!

    Големо откритие: Пронајдени се нови 95 планети надвор од нашиот сончев систем!

Големо откритие за науката, која во моментов стигна до бројката на 3,600 откриени планети, за кои нема подетални информации. Астрономите ја истражуваат вселената и потврдија откривање на нови 95 планети.

Read Full Article

Германски експерименти: Децата настанати во тајниот проект на Хитлер се сè уште живи!

  Германски експерименти: Децата настанати во тајниот проект на Хитлер се сè уште живи!

Освен логорите на смртта, втората најголема тајна на нацистичкиот систем бил т.н. проект Лебенсборн. Според расистичките идеи на филозофот Алфред

Read Full Article

Рај на работа: Оваа компанија сака нивните вработени да уживаат, па им направи приватна прашума!

  Рај на работа: Оваа компанија сака нивните вработени да уживаат, па им направи приватна прашума!

Компанијата „Амазон“ важи за дна од најпрофитабилните во светот. Поради тоа управата на овој гигант одлучи на своите вработени во

Read Full Article

Вонземјаните може да ја уништат Земјата само со една порака!

  Вонземјаните може да ја уништат Земјата само со една порака!

Стивен Хокинс смета дека луѓето си играат со опасни работи кога се обидуваат да контактираат со вонземјани. Научниците од германската

Read Full Article

Прекрасна фотографија од вселената за Денот на вљубените (Фото)

  Прекрасна фотографија од вселената за Денот на вљубените (Фото)

На 7,500 светлосни години одалеченост, блиску до Касиопеија, е направена прекрасна слика, која покажува голема љубов. Небулата(магливоста) содржи голем број

Read Full Article

Револуционерни резби на камили датираат од пред 2000 години во Саудиска Арабија

  Револуционерни резби на камили датираат од пред 2000 години во Саудиска Арабија

Скулптурите се верува дека се без исклучок се оригинални и квалитети. Археолозите открија голем број на резби на камили во

Read Full Article

Галаксијата Андромеда е формирана од „скорешна“ ѕвездена несреќа! (Видео)

  Галаксијата Андромеда е формирана од „скорешна“ ѕвездена несреќа! (Видео)

Пресметката и дознавањето на датумот на „раѓање“ на галаксијата Андромеда беше голем предизвик за астрофизичарите. Соседот на „млечниот пат“, Андромеда

Read Full Article

НОВО