Економија

 Breaking News

Оваа година вредноста на биткоинтот ќе се дуплира, еве точно кога…

    Оваа година вредноста на биткоинтот ќе се дуплира, еве точно кога…

Вредноста на биткоинот во наредните шестмесеци двојно ќе сезголеми и ќе достигне неверојатни финансиски врвови на кои бил и пред неговата вредност нагло да започне да паѓа за време на

Read Full Article

За два месеци во Македонија ќе влезат 30 нови странски инвестиции, најави Владата на Р. Македонија (Видео)

    За два месеци во Македонија ќе влезат 30 нови странски инвестиции, најави Владата на Р. Македонија (Видео)

Трисет нови инвестиции најавува вицепрмеиерот Анѓушев во наредените неколку месеци. Вели само во последните два обезбедиле 8 компании со над 1500 вработувања и во вкупна вредност од над 73 милиони

Read Full Article

И официјално прилепска „Витаминка“ го купи штипски „Брилијант“ за 7,3 милиони евра (фото)

    И официјално прилепска „Витаминка“ го купи штипски „Брилијант“ за 7,3 милиони евра (фото)

Денеска „Витаминка“ потпиша договор за купопродажба на имотот на „Брилијант“ од Штип со Комерцијална Банка АД Скопје. Во сопственост на „Витаминка“ АД Прилеп преминува недвижен имот, објекти од 4.956 метри

Read Full Article

„Витаминка“ го купува имотот од штипски „Брилијант“ за 7,3 милиони евра

    „Витаминка“ го купува имотот од штипски „Брилијант“ за 7,3 милиони евра

Прилепска „Витаминка“ ќе вложи 7,3 милиони евра во недвижен имот, земјиште, движни ствари и во права од индустриска сопственост кои ќе ги купи од „Комерцијална банка“, а ѝ припаѓале на

Read Full Article

Владата преку јавна аукција ќе го продава „Мерцедесот“

  Владата преку јавна аукција ќе го продава „Мерцедесот“

Владата вчера донесе одлука да се изврши продажба на патничкото моторно возило Мерцедес Бенц С600 преку електронскиот систем за јавно

Read Full Article

Ако земате кредит, земете годинава – следната година повисоки камати?

  Ако земате кредит, земете годинава – следната година повисоки камати?

Каматите најверојатно ќе останат на истото ниво, но само до крајот на оваа година. Македонската Народна Банка (НБРМ) засега нема

Read Full Article

Падна цената на блиндираниот Мерцедес на МВР, ова е проценката

  Падна цената на блиндираниот Мерцедес на МВР, ова е проценката

Екстра луксузниот мерцедес кој го нарача МВР и официјално сега вреди 234.000 евра. Вештачењето е завршено, а според документите до

Read Full Article

Народна Банка пушти во оптек нови ковани пари од 100 денари

  Народна Банка пушти во оптек нови ковани пари од 100 денари

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека се издадени и се пуштени во оптек кованите пари за колекционерски

Read Full Article

Кои се најзадолжените општини во Македонија?

  Кои се најзадолжените општини во Македонија?

Вкупните неизмирени обврски на општините во Македонија кон добавувачите на крајот на 2016 година достигнуваат 82 милиони евра. За период

Read Full Article

Големо поевтинување на нафтата: Добри вести за македонските возачи

  Големо поевтинување на нафтата: Добри вести за македонските возачи

Намалувањето на цената на суровата нафта на светските берзи влева надеж дека при следната корекција на цените, Регулаторната комисија за

Read Full Article

НОВО