До крајот на идниот месец по над 9.000 денари на сметката на сите вработени во приватниот сектор

 Breaking News

До крајот на идниот месец по над 9.000 денари на сметката на сите вработени во приватниот сектор

До крајот на идниот месец по над 9.000 денари на сметката на сите вработени во приватниот сектор
November 07
14:52 2017

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство.

Износот на К-15 за секој вработен во Македонија треба да се движи во интервал од 9.123 до 13.403 денари.

Доколку истата пресметка ја адаптираме на најновите податоци на ДЗС за месец август, тогаш износот на К-15 за 2017 година би бил уште поголем во однос на бројките добиени за месец јули. 

Така, минималниот износ на к-15 би бил 9.164 денари (40% од 22.912 – просечна нето плата по вработен за август), а максималниот износ би изнесувал 13.470 денари (40% од 33.675 – просечната бруто плата по вработен за август.

Обврска за исплата на К-15 имаат сите работодавачи од приватниот сектор. 

Коментари

Коментари

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment