Државата ќе враќа ДДВ, околу 30.000 денари за секое семејство – еве што треба да направите!

 Breaking News

Државата ќе враќа ДДВ, околу 30.000 денари за секое семејство – еве што треба да направите!

Државата ќе враќа ДДВ, околу 30.000 денари за секое семејство – еве што треба да направите!
January 15
18:56 2018

Еден од начините како да се вратат парите кон граѓаните е преку враќање на 15 % од платениот ДДВ од нивните потрошувачки сметки, најави СДСМ во својата предизборна програма.

На посебна картичка ќе се регистрираат парите од вратениот данок. Таква картичка ќе има секој граѓанин.

За секој купен производ или искористена услуга за коишто државата наплаќа ДДВ преку фискалните сметки, 15% од вкупниот платениот износ за ДДВ ќе се враќаат на сметка на граѓаните.

Ова значи дека во секое семејство, ако се пресмета на годишно ниво, ќе влегува плата плус од околу 30.000 денари.

Со плата плус дома, луѓето ќе можат да испланираат годишен одмор, или детска соба за своето дете, или ќе покријат некоја кредитна картичка или дел од заостанат долг.

Според информациите овој закон ќе започне како пилот проект на почетокот на 2018-та во неколку општини, додека за кратко време ќе се прошири и низ целата земја, пишува Exclusive.mk

Коментари

Коментари

Related Articles