Еве колку кафе ви е доволно во денот

 Breaking News

Еве колку кафе ви е доволно во денот

Еве колку кафе ви е доволно во денот
August 30
00:01 2017

Антиоксидантите во кафето го чуваат здравјето на срцето и го намалуваат ризикот од карцином.

Најновото истражување кое е направено во Шпанија, а кое е спроведено на 20 илјади луѓе од 25 до 60 години, кои се следени цела деценија, покажува дека 4 шољи на кафе во денот го намалуваат ризикот од прерана смрт.

“Ви препорачувам кафе, и тоа во малку поголема количина”, вели др. Адела Наваро која го претставила ова истражување на собирот на Европското друштво на кардиолози во Барселона.

Коментари

Коментари

Related Articles