Европратеничката во одбрана на Столе Стоилов

 Breaking News

Европратеничката во одбрана на Столе Стоилов

Европратеничката во одбрана на Столе Стоилов
January 15
23:13 2019

Хрватската европратеничка Маријана Петир јавно застана во одбрана на ракометниот репрезентативец Столе Стоилов.

Реакцијата на Стоилов за името за Петир е оправдана затоа што никој нема право од никого да бара да го смени името.

Ова што го зборува Столе Стоилов #StoleStoilov не е политички испад туку вистина пишува хрватската претставничка во европскиот парламент во одговор до порталот дневно.хр кој реакцијата на Стоилов во која вели дека за него останува Македонија и не ја прифаќа Северна е скандалозна.

Според неа срамни се притисоците врз Македонија да го промени името на државата. Како што никој од нас не би се согласил да го промениме името на својата држава апсурдно е и неморално такво нешто да се бара од Македонија, вели Петир која е докажан пријател на Македонија.

Коментари

Коментари

Related Articles