Хуманоста не познава граници! Прилепчанец му помогна на немилосрдно оставен коњ пред училиштето (ФОТО)

 Breaking News

Хуманоста не познава граници! Прилепчанец му помогна на немилосрдно оставен коњ пред училиштето (ФОТО)

Хуманоста не познава граници! Прилепчанец му помогна на немилосрдно оставен коњ пред училиштето (ФОТО)
October 04
15:56 2017

На барање на локалната самоуправа и граѓаните од населбата “Точила”, ветеринарниот техничар од ПТК “Ветеринарна клиника Прилеп” Методија Талески излезе на терен и му помогна на немилосрдно оставен коњ кој во лоша состојба бил оставен пред средното училиште “Ристе Ристески – Ричко”.

 

 

Според фотографиите животното е во многу лоша состојба, изгладнето и оставено на милост и немилост.

 

 

За сега не е познато кој е сопственик на животното, но овој гест е за секоја почит и за поклонување. Секоја чест докторе! А/Г/ за Маркукуле.

Коментари

Коментари

Related Articles