Илија Димовски: Двојазичноста е политички потег – Зошто не им е битно дали на лековите имаат упатства на албански јазик? Има на други јазици, албански нема (Видео)

 Breaking News

Илија Димовски: Двојазичноста е политички потег – Зошто не им е битно дали на лековите имаат упатства на албански јазик? Има на други јазици, албански нема (Видео)

Илија Димовски: Двојазичноста е политички потег – Зошто не им е битно дали на лековите имаат упатства на албански јазик? Има на други јазици, албански нема (Видео)
January 29
21:01 2018

Илија Димовски е гостин во Ноќното Студио на Телма телевизија, со Снежана Лупевска. Разговараат за актуелните теми, посебно за законот за јазици и други проблеми на целото македонско општество.

Илија Димовски мисли дека прашањето за законот за јазик е политички целосно.

Тој го даде примерот како на лековите кои се трошат во Македонија, упатствата ги има на српски и други јазици од соседни држави, но ги нема и на албански јазик.

Интересно е како за тоа што упатствата што не се на албански јазик се игнорира, а се прави галама за законот за јазици.

– Луѓето треба својот став да го изразуваат гласно, порача Димовски кога се работи за внатре партиски односи во ВМРО-ДПМНЕ.

Илија Димовски е повеќе од 20 години во ВМРО-ДПМНЕ и планира и да остане во неа.

Гледајте го видеото во живо ТУКА.

Коментари

Коментари

Related Articles