Малку кој знае што се крие на популарна плажа – Кога ќе се повлече водата, таа открива тајна на една трагична приказна!(Видео)

 Breaking News

Малку кој знае што се крие на популарна плажа – Кога ќе се повлече водата, таа открива тајна на една трагична приказна!(Видео)

Малку кој знае што се крие на популарна плажа – Кога ќе се повлече водата, таа открива тајна на една трагична приказна!(Видео)
February 01
11:35 2018

Плажата Кренток во Корнвил со години е популарна помеѓу туристите поради песочниот брег и пријатната вода.

Меѓутоа, мал број на туристи знаат дека една страна од плажата крие неколку мали пештери кои се скриени помеѓу камењата. Многу лесно може да ги промашите, ако не знаете каде да гледате.

До пештерите може да се стигне кога ќе се повлече водата, но тоа што е најинтересно е дека на ѕидовите се кријат голем број интересни работи, кои се дел од локална легенда.

„Не ми го уништувај лицето, чувај го во оваа осамена пештера крај морето, пушти брановите да ми ги бакнуваат усните засекогаш“, пишува на дел од стиховите.

Иако не се знае потеклото на песната, легендата вели дека стиховите се од некоја „скршена“ душа, чија љубов се удавила во морето.

Како што кажува приказната, жената јавала коњ покрај плажата кога дошла плимата и ги однела во водите.

Нејзиниот љубовник, Џозеф Пратер, ги посвети стиховите на неа во шетерата за да се зачува споменот за неговата сакана.

Коментари

Коментари

Related Articles