Партискиот уредник на МТВ го избламира јавниот сервис- Јанева целосно се изрезили

 Breaking News

Партискиот уредник на МТВ го избламира јавниот сервис- Јанева целосно се изрезили

Партискиот уредник на МТВ го избламира јавниот сервис- Јанева целосно се изрезили
September 20
10:34 2016

Иако СДСМ ветуваше професионализација на МРТВ со инсталирањето на својот партиски уредник, денешното интервју со Катица Јанева беше вистински пример за тоа како изгледа новинарството замислено од опозицијата. Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева вечерва имаше скандалозно свое интервју во Дневникот на јавниот сервис. Меѓу новинарите има единствен став, денешното интервју на Катица Јанева станува уште една црна дамка и вистински удар врз професионалните стандарди.

Таа целосно се посрамоти со своето однесување додека одговараше на прашањата кои веќе ги држеше во рака и кои ги добила уште долго пред да се снима интервјуто. Катица Јанева очигледно немаше капацитет ниту да ги научи на памет прашањата кои самата си ги нарача да и бидат поставени од МТВ. За сето тоа да не изгледа толку скандалозно, како што впрочем и изгледаше, монтажерите во јавниот сервис се „потрудиле“ и секогаш кога Катица Јанева ќе ги ставеше очилата, тие вметнуваа инсерти, тотално неповрзани со разговорот за колку толку да може да биде прикажана како елоквентна.

Дури и во ваква ситуација, Јанева не ги знаеше одговорите на прашањата иако и нив ги имаше напишано на листови хартија пред себе. Се обиде да ги чита, но и тоа тешко и одеше од рака.  Содржински, онака како што се очекуваше. Катица Јанева не кажа буквално ништо. Ниту збор за тоа каде отидоа милион евра за шест месеци, зошто Верушевски доби слобода, а Талевски притвор и уште серија други прашања.

Јанева целосно се посрамоти пред македонската јавност од чии џебови зема мегаломански месечни примања веќе цела година. Меѓу новинарите има единствен став. Денешното интервју на Катица Јанева станува уште една црна дамка и вистински удар врз професионалните стандарди.

Откако СДСМ ја постави Санта Аргирова како свој партиски кадар за уредник во МТВ, јавниот сервис вечерва доживеа голема бламажа. Иако сопартијката на Заев изгледа се потрудила навреме да и ги даде прашањата на Јанева, интервјуто стана голем блам. Истото стана мета на потсмев на социјалните мрежи, па граѓаните со право поставуваат низа прашања во врска со капацитетот на специјалната јавна обвинителка.

222 3333333 444444 5555 66

Коментари

Коментари

Related Articles