Погледнете како изгледаат денес децата, кој беа дел од страшниот експеримент на Хитлер (ФОТО)

 Breaking News

Погледнете како изгледаат денес децата, кој беа дел од страшниот експеримент на Хитлер (ФОТО)

Погледнете како изгледаат денес децата, кој беа дел од страшниот експеримент на Хитлер (ФОТО)
February 14
22:38 2018

Идејата на Хитлер била во специјални домови да одгледува стотина илјади силни деца со руса коса, за да до 1972 година направи супернација која би броела околу 120 милиони луше.

Освен логорот на смртта, другата најголема тајна на нацистичкиот систем бил т.н. проект Лебенсброн.

Барала автограм од Хитлер и го бакнала, а поради неговата реакција снимката долго била забранета (видео)

Според расистичките идеи на филозофот Алфред Росенберг, техничките детали ги разработел Хајнрих Химлер.
Откриен таен Хитлеров Центар за изработка на нуклеарно оружје

Нацистичките вооружени сили во тој контекст би се зголемиле за 600 СС-дивизии. Со таква воена моќ, сметале дека не можел никој да им се спротивстави.

Оваа цела неверојатна идеја за промена на човековата раса на целиот свет била можеби и најлудата замисла која екипата, оспедната со загонетни култови, алхемија и еугеника, можела некогаш да ја смисли.

Идеални им биле Норвежаните, „потомците на Викинг“

– Нордискиот човек е најубавото човечко суштество на светот. И по интелигенција и по својата исклучителна појава, тој е супериорен. Нордиецот има светла коса и сини очи, крал над кралевите во однос на сите останати припадници на човечката раса на Земјата, пишувал Ханс Гунтер, нацистичкиот теоретичар на расите.

Според неговите критериуми, идеални биле Норвежаните, „потомци на Викинг“. Викинзите, според него, делувале идеално ариевско потомство затоа што имале силни особини како и Германците, па дури и подобри. Спека Норвешка не била доволна.

Собирање жени за создаве суперариевска раса

Според планот на Хитлер, основан е специјален тим за „расен избор“ кој низ окупираните земји, односно целиот свет, требал да собере жени за создавање на суперариевската раса.

Агентите биле низ Норвешка, холандија, белгија, Данска, Франција, Велика Британија, Канада, Австралија и САД.
Кога Вермант влегол во земјите, акцијата би тргнале и избраните жени и завршиле во Германија. проектот таму веќе бил во полн замав.

Кон средината на 1936. година Химлер отворил вистински „Лебенсборн“ во еден дворец близу Минхен. Ситемот имал домови за мајки и домови за деца.

Експериментот не одел според планот, Нацистите основале вкупно шест специјални домови за деца и 17 домови за мајки. Секоја Германка која имала повеќе од три деца, добила „Мајчински крст“ како одликување. Тоа било одличје рамно на „Железниот крст“ кој се доделувал за храброст во Германија. Сепак многу делови од експериментот тргнале, за нацистичките еугеничари, во погрешна насока.

На многу новороденчиња со текот на времето косата им потемнувала. Децата кои не останале русокоси, имале тажна судбина – задушување со плин. пред крајот на војната, Хитлер наредил уништување на сите Лебенсборнови деца, но таа наредба никогаш не била извршена.

Нацистите сакале да ги истребат сите деца

Господарот на Рајхот, убеден дека на светот има место само за еден народ, бил уверен дека Германците заслужуваат колективно уништување. Со својот министер за воено стопанство, архитектот Шпер, кој Хитлер го обожавал, Фирерот наредил да ја запали Германија.

За среќа, шпер имал доволно разум и доволно храброст да се спротивствани на наредбата на Хитлер. Истата наредба од Москва, ја издал и Сталин. Тој бил страв за жилавоста на германскиот народ.

Бил уверен дека Германците, доколку не им се уништи индустријата, за помалку до деценија повторно ќе станат опасност за Русија, па наредил тотално уништување, но и таа наредба од некои непознати причини никогаш не била спроведена во дело. Извор: kumanovskimuabeti.mk

Коментари

Коментари

Related Articles