Порака од Класната во врска со случајот за Ченто

 Breaking News

Порака од Класната во врска со случајот за Ченто

Порака од Класната во врска со случајот за Ченто
January 19
19:47 2019

Јане Ченто утрово е преместен во друга ќелија наводно ,,од безбедносни причини,,.

Јане не знае со кого ќе се дружи во триметарскиот затворски простор, а се сомнева дека го сместиле со некој обвинет за убиство.

Побарал контакт со јавниот правобранител. ,,Нормално,, не го остварил зашто ѓоамити правобранителот е поставен исклучиво за логистика на гангстерите и мафијата на привилегираното големоалбанско владеачко ,,малцинство,,

– рамковен расизам по родезијаскиот модел во кој десет отсто бели владеат со земјата и животите на 90 отсто македонски црни робови што е неолиберален евроатлански стандард односно чистокрвен фашизам во доменот на човековите права кои на Македонците им се брутално оспорувани од Балканските војни, двете светски војни се до денес.

Имајќи ја предвид судбината на својот дедо кого го ликвидираа божем при обид за бегство, Јане Ченто ни прати аманет дека ако и нему му намениле таква смрт, да не престанеме да се бориме што јас ви го пренесувам.

Со оглед дека се изнагледавме самоубиства од заседа, со давење во кофи со вода, самоубивање со пукање во сопствена глава дури петпати и слични чуда, не мислам дека се работи за затворски раритети.

Сево ова многу личи на прочуената американска цијашка пракса од Абу Грајб и слични такви мачилишта распослани ширум светот.

А Република Македонија и онака е претворена во цијашко-британско-германско фашистичко дувло и тоа со дозвола на квислиншките политички, интелектуални, медиумски и ,,цивилно активистички,, елити.

Вината за ова дереџе паѓа врз цела оваа неофашистичка класа на дегенерици распоредена низ партии и институции и според злоделата, секој од нив ќе биде јавно суден и пресуден на сеопфатен ем темелен македонски ,,нирмбершки процес,,.

Така вели историјата која ја објаснува реалноста на секоја генерација.

М. Велиновска – 19.01.19 – Извор: Дудинка.

Коментари

Коментари

Related Articles