Познат француски готвач со една фотографија им покажа на сите за донациите за обнова на Нотр Дам

 Breaking News

Познат француски готвач со една фотографија им покажа на сите за донациите за обнова на Нотр Дам

Познат француски готвач со една фотографија им покажа на сите за донациите за обнова на Нотр Дам
April 19
13:59 2019

Познат француски готвач Ману Фсилдел го изрази шокот и незадоволството поради количината на пари која е собрана за обнова на катедралата Нотар Дам. Откако беа собрани 750 милиони евра за обнова на катедралата ој објави фотографија, а донациите ги опиша како „неверојатно вознемирувачки“. 45- годишниот кувар објавил фотографија од катедралата и покрај неа гладни децаод Африка, јасно покажувајчи за што би можело попаметно да се искористат парите. Неговата објава наиде на сттици позитивни коментари, и се согласија со него дека би било попаметно да се потрошат парите на деца отколку на однова на катедрала. „Не можам да верувам дека се трошат толку пари на зграда, а не се трошат толку за да се помогне на сиромашните“ напишал еден корисник на интернет во коментар. Сепак имаше итакви кои коментираа дека Ману има свои пари и може да ги донира за што сака. „Сакам да ве прашам дали целиот ваш профит оди за гладните деца во Африка?“ гласи еден од коментарите.

Коментари

Коментари

Related Articles