Протест за малиот Алмир денеска на Камениот мост во Скопје

 Breaking News

Протест за малиот Алмир денеска на Камениот мост во Скопје

Протест за малиот Алмир денеска на Камениот мост во Скопје
January 22
10:49 2018

Граѓани денеска во 14 часот ќе излезат на протест на Камениот Мост во Скопје и ќе протестираат за преквалификација на кривичното дело „убиство“ во кривично дело „сообраќајна несреќа со смртни последици“ во случајот на убиеното дете Алмир.

– „Не сакаме и овој случај да биде од еден од тие во коишто, по кој знае кој пат, ќе констатираме постоење на селективна правда.

Се надеваме дека конечно правото во Република Македонија ќе профункционира , и дека ќе се почитуваат правните норми“, се вели во повикот за протестот.

Протестот се очекува да е мирен и да започни во 14 часот денеска.

Коментари

Коментари

Related Articles