Руските служби соопштија со кои тројца лидери Путин најчесто телефонира

 Breaking News

Руските служби соопштија со кои тројца лидери Путин најчесто телефонира

Руските служби соопштија со кои тројца лидери Путин најчесто телефонира
February 05
23:52 2019

Според објавите на Кремељ, Рускиот претседател Путин од 2013 година до 2018, имал повеќе од 700 повици со лидери на 55 држави.

Најмногу разговарал со раководството на Германија, дури 94 пати, потоа Франција69 пати, па со Турција 63 пати.

Во топ 10 земји со кои Путин е во постојан контакт се САД, Казакстан, Израел, Украина, Целорусија, Египет и Иран.

Владимир Владимирович Путин (руски: Влади́мир Влади́мирович Пу́тин; р. 7 октомври 1952 година) — руски политичар и моментален претседател на Русија од 7 мај 2012 година. Путин претходно бил претседател во периодот од 1999 до 2008 година и премиер на Русија во периодот од 1999-2000 и 2008-2012 година. Путин исто така е претседател на партијата Единствена Русија и Претседател на Советот на министри на унијата Русија-Белорусија во периодот од 2008 до 2012 година.

Коментари

Коментари

Related Articles