Сателит сними МИСТЕРИОЗНА ПОЈАВА – Дали е ова ДОКАЗ дека постојат вонземјани?!

 Breaking News

Сателит сними МИСТЕРИОЗНА ПОЈАВА – Дали е ова ДОКАЗ дека постојат вонземјани?!

Сателит сними МИСТЕРИОЗНА ПОЈАВА – Дали е ова ДОКАЗ дека постојат вонземјани?!
November 22
18:23 2017

Сателитските снимки од пустина во близина на Црвеното море во Египет откриле необична појава во песокот, која веднаш ја прогласија за доказ за постоење на вонземски живот.

Во Сахара се снимени дупки и конуси во песокот кои од воздух изгледаат како две спирали.

Со оглед на тоа дека се исклучително од правилен облик, веднаш се поврзуваат со вонземјаните и многумина се убедени дека за оваа појава се заслужни токму тие суштества од некој друг свет.

Меѓутоа, овие спирали се всушност уметничко дело кое го направија 3 уметници, Данај Страт, Александра Страт и Стела Константинидис, а го нарекоа Пустински здив.


Пустински здив опфаќа подрачје од дури 100.000 квадратни метри, а поради изградбата се донесени околу 8000 кубика песок за да се направат прецизни конуси кои ги сочинуваат одвоените спирали.

Делото е создадено во 1997 година и сеуште постои, но пустинскиот ветар веќе полека го „брише“.

Коментари

Коментари

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment