Се огласи Ахмети за Царовска: Нека оди во обвинителство, тоа се 19 милиони евра

 Breaking News

Се огласи Ахмети за Царовска: Нека оди во обвинителство, тоа се 19 милиони евра

Се огласи Ахмети за Царовска: Нека оди во обвинителство, тоа се 19 милиони евра
February 08
14:00 2019

Скандалот во министерството за труд и социјална политика јас го сфаќам како специјална вojнa против демократската унија за интеграција, изјави лидерот на ДУИ, Али Ахмети.

Ахмети вели: И невладините организации и медиумите и политичките партии сите станале oбвинитeли и сите обвинуваат за кpaдење и за нечисти работи, а никој од нив не оди да пријави во oбвинитeлcтво.

Еве на пример да го земеме последниот случај каде што излегува министерката без никаква одговорност и вели дека се изгубени 19 милиони евра во пензискиот фонд.

Јас оваа порака ја сфаќам како една специјална вojнa против дуи, бидејќи случајно се погодиле директорите да бидат на ДУИ. Нека оди во oбвинитeлcтвo, тоа се 19 милиони евра. Излегува денес и вика дека било техничка грешка, но за таа техничка грешка јас плаќам политичка цена.“ – вели Ахмети.

Коментари

Коментари

Related Articles