Шилегов: Повисоките сметки за вода ќе донесат поздрава животна средина

 Breaking News

Шилегов: Повисоките сметки за вода ќе донесат поздрава животна средина

Шилегов: Повисоките сметки за вода ќе донесат поздрава животна средина
January 27
11:18 2018

Наместо 500 денари просечна сметка за вода, граѓаните од март ќе плаќаат 522 денари.

-За овие пари, граѓаните ќе добијат поздрава животна средина, смирува градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Вели дека се должни да ја почититуваат одлуката на Регулаторната комисија за енергетика.

Шилегов вели дека сметките не се зголемуваат поради поскапувањето на водата, туку поради трошок за третирање отпадни води. Од град Скопје велат, досега два фактора влијаеле на конечната цена: тарифата за снабдување и тарифата за собирање и одведување на отпадните води.

Сега има и трета точка за прочистување во двете станици на Лепенец и Треска.

Коментари

Коментари

Related Articles