ТОЈ ИМА САМО 17 ГОДИНИ: Започнал во гаража, а сега има вработено 17 луѓе и заработува милиони

 Breaking News

ТОЈ ИМА САМО 17 ГОДИНИ: Започнал во гаража, а сега има вработено 17 луѓе и заработува милиони

ТОЈ ИМА САМО 17 ГОДИНИ: Започнал во гаража, а сега има вработено 17 луѓе и заработува милиони
November 20
23:18 2017

Се започнало во 2013 година која Бренан за време на кошаркарска утакмица во средно школо забележал дека сите деца носат сини чорапи.

Бренан Аграноф (17) од Орегон има своја сопствена фирма за чорапи. На само 13 години добил идеа за да ја започне оваа работа, а денес како средношколец ја откупил и фирмата која му била конкуренција.

Овој средношколец е оснивач и претседател на управата во фирмата “HoopSwagg”.

Бренан сериозно го сфатил овој бизнис, па за четири години успеал својата идеа за дизајн прилагоден за атлетски чорапи да ја претвори во профитабилен онлајн бизнис. Неговата годишна продажба се движи околу милион долари.

Погледнете го видеото:

Коментари

Коментари

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment