Вака изгледа еден ден на Трамп, на ова најмногу го троши времето, а не се состаноци

 Breaking News

Вака изгледа еден ден на Трамп, на ова најмногу го троши времето, а не се состаноци

Вака изгледа еден ден на Трамп, на ова најмногу го троши времето, а не се состаноци
February 04
17:45 2019

Приватниот распоред на американскиот претседател Доналд Трамп исплива во јавност, а неговата лична скретарка се огласила во врска со тоа и овој потег го оценила како „срамно кршење на довербата“.

Дваесет и осум годишната Меделин Вестерхаут исто така е и директорка на операцијата Овален кабинет, а во неделата вечерта о бранела Трамп кога било откриено дека 60 отсто од времето во изминативе три месеци ги поминува во кревет, гледајќи телевизија, користејќи мобилен телефон.

Портпаролката на Белата куќа.

Сара Сандерс објаснила дека Трамп поголемиот дел од своето време го минува на состаноци, случувања и во важни разговори, но додала дека има време и за малку креативни работи кои му помагаат да иде најпродуктивен претседател во модерната историја.

Трамп станува многу рано и првите часови ги минува завршувајќи некои обврски.

Сандерс ги критикувала критичарите велејќи дека Трам,п има поинаков начин на работа, а се труди да направи и креативно опкружување.

-За време на Трамп процвета економијата, имаме пониски даноци и повисоки плати, САД е најголем произведувач на нафта и гас во светот, се обнови правосудството и војската, а повторно се преговара за подобри пазарни договори.

Нашата земја сега е посилна од било кога – рекла Сандерс.

Според распоредот кој исплива воп јавност, Трамп никогаш не е во кабинет од 8 до 11 часот, а тоа време секогаш го минува во својата резиденција гледајјќи телевизија, читајќи весници, твитајќи, разговарајќи со пријателите, соработниците, членовите на Конгресот и неформалните советници.

Коментари

Коментари

Related Articles