Ви се падна паричката за Василица? – каде треба да стои цела година за да ве следи среќа

 Breaking News

Ви се падна паричката за Василица? – каде треба да стои цела година за да ве следи среќа

Ви се падна паричката за Василица? – каде треба да стои цела година за да ве следи среќа
January 14
14:32 2018

Василица е голем и тежок празник, именден и куќна слава на многу македонски семејства.

на василица се крши леб или пита со паричка, која се верува дека носи среќа и бериќет.

Важно е ако ви се падне паричката каде ќе ја чувате. Секогаш парчето леб кое било наменето за вас треба да го изедете, а ако ви се падне паричката треба да постапите вака:

Никако паричката не треба да се фрли или заборави, туку да се стави до икона и да се чува до наредната година.

Иако многумина ја чуваат во паричник или некој предмет, таа треба да стои до икона.

Коментари

Коментари

Related Articles