Видео: Автомобилот на Путин, руска машина, еве што вози Претседателот на Русија, позната како лимузина „Аурус“

 Breaking News

Видео: Автомобилот на Путин, руска машина, еве што вози Претседателот на Русија, позната како лимузина „Аурус“

Видео: Автомобилот на Путин, руска машина, еве што вози Претседателот на Русија, позната како лимузина „Аурус“
January 21
16:39 2019

Претседателот на Русија, Владимир Путин, често го возат во лимузина, но некогаш знае и тој самиот да застане зад воланот. Неговиот автомобил или лимузина секогаш се пренесува и кога тој ја напушта државата, најчесто со воз или со авион. Аурус е руски автомобил, името го добива по латинскиот збор aurum што значи злато. Главен дизајнер е Вадим Переверзев, кој претходно работел во Фиат скоро 15 години, а пред тоа во рускиот ГАЗ. Јуриј Черненко, главен дизајнер на проектот Аурус. Погледнете го автомобилот во продолжение:

Коментари

Коментари

Related Articles