(Видео) Каролина Астеруд за Силјановска: Ќе ја поддржам и како натпартиски и партиски кандидат за претседател

 Breaking News

(Видео) Каролина Астеруд за Силјановска: Ќе ја поддржам и како натпартиски и партиски кандидат за претседател

(Видео) Каролина Астеруд за Силјановска: Ќе ја поддржам и како натпартиски и партиски кандидат за претседател
February 06
19:57 2019

Ја поддржувам професорката Гордана Силјановска-Давкова како натпартиски, но и како партиски кандидат за претседател, на државата ѝ требаат кочница и рамнотежа, вели проф. Каролина Ристова-Астеруд во интервју за „Макфакс“. Таа е една од потписниците на иницијативата за поддршка на Силјановска за претседателски кандидат и вели дека својот потпис го дала бидејќи станува збор за независна партиска личност која во минатото и соработувала, а и ги критикувала политиките на сите власти. „По сите случувања со преспанскиот договор, и јас би рекла (не)Законот за јазиците, добро е во институцијата шеф на државата да имаме личност како неа, дури и не е лошо да биде со опозициска поддршка, во смисла на партиска, и на тој начин да обезбедиме поголема рамнотежа и кочници во реперирање на политичката власт“, вели Астеруд.

Коментари

Коментари

Related Articles