Видео: Нешто ја погодило Месечината за време на замрачувањето, се е снимено, погледнете и сами (фото)

 Breaking News

Видео: Нешто ја погодило Месечината за време на замрачувањето, се е снимено, погледнете и сами (фото)

Видео: Нешто ја погодило Месечината за време на замрачувањето, се е снимено, погледнете и сами (фото)
January 29
00:31 2019

Од сите страни на светот пристигнуваат вести за млаиот блесок воочен на Месечината, а многумина успеале и да го снимат тој феномен.

Додека светот се воодушевувал за она што се нарекува „супер крвава месечина“, парче карпа или нешто слично удрило во поврпшината на Месечината.

Веста прво ја објави Реддит чиј корисник пријавил дека видел мал блесок на Месечината, па побрзал да проверил дали уште некој го видел истото.

Слична глетка виделе и корисниците од Мароко, а за феноменот известил и Грифит опсерваторијата во Лос Анџелес.

Блесокот трале многу кратко, па тешко е да се каже дека нешто ја погодило месечината или станува збор за проблем со камерите.

Меѓутоа научниците се фрлиле на отквање на оваа мистерија со оглед на тоа дека таинствениот феномент бил снимен повеќе пати и тоа од различни точки на Земјата.

Научниците сепак смируваат и објаснуваат дека веројатно се работи за вообичаена појава која во нормални околности не се гледа, бидејќи површината на Месечината е пресветла, но сега е возможно да се види, бидејќи имало замрачување на Месечината.

Коментари

Коментари

Related Articles