Видео од бојкотот во средното хемиско училиште, поради новиот директор, Шилегов тврди дека директорот ги исполнува сите услови

 Breaking News

Видео од бојкотот во средното хемиско училиште, поради новиот директор, Шилегов тврди дека директорот ги исполнува сите услови

Видео од бојкотот во средното хемиско училиште, поради новиот директор, Шилегов тврди дека директорот ги исполнува сите услови
February 08
17:28 2019

Наставниците од македонските паралелки во Средно хемиско училиште ја бојкотираат наставата бидејќи назначувањето на новиот в.д. директор Албанец било триумфалистички објавено, пренесе ТВ Сител. Наставниците реагираат до градот Скопје и МОН за начинот на кој е поставен нивниот колега Блерим Небиу, психолог во истото училиште, за директор без да го информираат Училишниот одбор. Во училиштето има 18 албански и 28 македонски паралелки.Градоначалникот Шилегов тврди дека в.д. директорот ги исполнува сите законски услови и нема простор ниту за триумфализам ниту за револт. „Сите законски услови ги исполнува. Немаме обврска во фазата на носење решение за именување в.д директор да го консултираме училиштето, наставничкиот одбор, но тоа не дава за право на никого особено не на наставниот кадар да изразува револт на таков начин“ изјавил Шилегов.

Коментари

Коментари

Related Articles