Видео: Сите зборуваат за змијата што шета по снегот, мештаните сметаат дека се работи за претскажување

 Breaking News

Видео: Сите зборуваат за змијата што шета по снегот, мештаните сметаат дека се работи за претскажување

Видео: Сите зборуваат за змијата што шета по снегот, мештаните сметаат дека се работи за претскажување
January 16
00:19 2019

Во српското село Јадранска Лешница мештаните покрај оградата во еден двор нашле змија долга околу еден метар. Еден од мештаните, Чедо, кој не се плаши од змии ја фатил без страв, а целата ситуација е забележана со камера. Сепак, сите се запрашуваат што ја натерало змијата да излезе од своето засолниште среде зима. Мештаните преплаашени веруваат дека станува збор за страшно претскажување. Томислав Чортиќ, мештанин кој ја видел змијата и го снимил целото случување, вели дека селото не памети вакво нешто.

„Разговарав со сосетката која има 70 години и вели дека никогаш не видела змија во зима. И самата беше шокирана кога слушна дека змија ги демне мештаните“, рекол Томислав.

„Видовме голема змија во неделата на 13. јануари, а утредента на Свети Василиј грмеше. па во селото почна да се зборува дека тоа значи почеток на војна од која сите стравуваат“, рекол Томислав. Доадава дека сепак можно е змијата да била намамена да излезе од сонцето кое грееле тој ден. Погледнете го видеото:

Коментари

Коментари

Related Articles