ВИДЕО: Свадба за паметење, Марија и Далибор се венчале, а сите тие биле нивни сватови дури од 30 различни места се собрале во Крагујевац

 Breaking News

ВИДЕО: Свадба за паметење, Марија и Далибор се венчале, а сите тие биле нивни сватови дури од 30 различни места се собрале во Крагујевац

ВИДЕО: Свадба за паметење, Марија и Далибор се венчале, а сите тие биле нивни сватови дури од 30 различни места се собрале во Крагујевац
May 17
20:31 2019

Сватови од 30 земји од светот се собрале во Крагујевац за да ја прославата свадбата на своите колеги. Судан, Маурициус, Доминканска република, Сенегал…имињата на тие земји одѕвонуваа во Крагујевац, а гостите велат дека се воодушевени од српските обичаи. Србија е прекрасна земја, Се забавувам и им посакувам се најдобро на Марија и Далибор – порачала една гостинка. И самата покана била напишана на 30 јазици. Нашата свадба е специфична затоа што работиме во Германија како доктори. Таму запознавме многу прекрасни пријатели и чест ми е што сите дојдоа во Србија да го прослават со нас овој ден – рекла невестата Марија Павловиќ Михаиловиќ. Покажавме како се слави во Србија – порачал Далибор, а снимката покажува колку луѓето уживале.

Коментари

Коментари

Related Articles