Владата одлучи: Ќе се основа ансамбл за албански народни ора и песни во Македонија

 Breaking News

Владата одлучи: Ќе се основа ансамбл за албански народни ора и песни во Македонија

Владата одлучи: Ќе се основа ансамбл за албански народни ора и песни во Македонија
December 27
08:51 2017

Владата на вчерашната седница ја разгледа и ја усвои информацијата за потребата од основање нова национална установа анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија.

Министерството за култура во рок од 30 дена треба да подготви и до Владата да достави одлука за основање на оваа национална установа.

Владината служба за информирање нагласува дека Министерството за култура во рок од 30 дена треба да подготви и до Владата да достави одлука за основање национална установа „Ансамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“.

Останува да чекаме 30 дена и да видиме како ќе се одвиваат работите на ова поле.

Коментари

Коментари

Related Articles