Владата преку јавна аукција ќе го продава „Мерцедесот“

 Breaking News

Владата преку јавна аукција ќе го продава „Мерцедесот“

Владата преку јавна аукција ќе го продава „Мерцедесот“
February 14
08:20 2018

Владата вчера донесе одлука да се изврши продажба на патничкото моторно возило Мерцедес Бенц С600 преку електронскиот систем за јавно наддавање со кој управува и оперира Министерството за финансии.

Почетната проценета вредност на овој автомобил, согласно проценката на Бирото за судски вештачења, изнесува 14.372.208,00 денари, односно 230.000 евра – пишува во владиното соопштение.

Јавното наддавање ќе се изврши електронски на интернет страницата www.e-aukcii.finance.gov.mk

Кој ќе го купи „популарниот“ Мерцедес останува да ја чекаме аукцијата.

Коментари

Коментари

Related Articles