Заев го објави новото име на скопскиот аеродром

 Breaking News

Заев го објави новото име на скопскиот аеродром

Заев го објави новото име на скопскиот аеродром
February 06
18:11 2018

Владата денеска донесе одлуча за преименување на името на аеродромот „Александар Велики“

Аеродромот „Александар Велики“ во Скопје ќе се преименува во „Меѓународен аеродром Скопје“, објави премиерот Зоран Заев.

Тој рече дека одлуката за новото име на аеродромот, како и одлуката за преименувањето на автопатот „Александар Македонски“ во „Пријателство“ поминале на владина седница.

ВЛАДАТА ГО ПРЕИМЕНУВАШЕ АЕРОДРОМОТ АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ВО МЕЃУНАРОДЕН АЕРОДРОМ СКОПЈЕ

Коментари

Коментари

Related Articles