Жидас Даскаловски со поддршка за професорката: Кога сме на дното, а Македонија и Македонците се таму, ни треба надеж, ни требаат луѓе на кои може да се ослониме дека правилно ќе ја водат земјата напред

 Breaking News

Жидас Даскаловски со поддршка за професорката: Кога сме на дното, а Македонија и Македонците се таму, ни треба надеж, ни требаат луѓе на кои може да се ослониме дека правилно ќе ја водат земјата напред

Жидас Даскаловски со поддршка за професорката: Кога сме на дното, а Македонија и Македонците се таму, ни треба надеж, ни требаат луѓе на кои може да се ослониме дека правилно ќе ја водат земјата напред
February 01
19:26 2019

Универзитетскиот професор, Жидас Даскаловски е еден од триесетината професори и јавни личности кои застанаа зад идејата професорката Гордана Силјановска да биде претседателски кандидат за изборите оваа година.

Даскаловски во интервју за Прес24, вели дека Силјановска е најдоброто решение кое може да ја врати надежта во Македонија.

Кога сме на дното, а Македонија и Македонците се таму, ни треба надеж, ни требаат луѓе на кои може да се ослониме дека правилно ќе ја водат земјата напред. Гордана Силјановска е човек со интегритет, професор со меѓународно педигре, активен мислител и бранител на правото и правдата.

Ние потписниците сметаме дека таа треба да е идниот Претседател и сакавме да влијаеме таа сериозно да ја разгледа опцијата да се кандидира, вели Даскаловски во интервју за Прес24. Целото интерву прочитајте го ТУКА.

Коментари

Коментари

Related Articles